Porter

van:Erik Bouman
klasse:B
stijl:Porter

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:4.5 %
begin-SG:1054
eind-SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.8 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Kristalmout (120 EBC)317 g.   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)70 g.   800 EBC  
Goldings31 g. 90 min. 5 α Bloemen  
Goldings8 g. 15 min. 5 α Bloemen  
Safbrew T-58       Leverancier: Fermentis
Maischwater6 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C68 °C74 °C78 °C
15 min.45 min.15 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=77