Hoppy New Year

van:Bram
klasse:B
stijl:Dark Lager

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
EBC (kleur):45.0
EBU (bitterheid):22.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Cara Munichmout (120 EBC)216 g.   120 EBC  
Munichmout (15 EBC)120 g.   15 EBC  
Ambermout (60 EBC)156 g.   60 EBC  
Saaz hop12 g. 75 min. 3.2 α Bloemen  
Hallertau Perle 6 g. 75 min. 7 α Bloemen  
Saaz hop8 g. 15 min. 3.2 α Bloemen  
Wyeast 2112 California Lager1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C66 °C75 °C
30 min.60 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=72