Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
EBC (kleur): | 45.0 |
EBU (bitterheid): | 22.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Cara Munichmout (120 EBC) | 216 g. |
|
120 EBC
|
|
Munichmout (15 EBC) | 120 g. |
|
15 EBC
|
|
Ambermout (60 EBC) | 156 g. |
|
60 EBC
|
|
Saaz hop | 12 g. |
75 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 6 g. |
75 min. |
7 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 8 g. |
15 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
Wyeast 2112 California Lager | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 66 °C | 75 °C |
30 min. | 60 min. | 10 min. |