India Pale Ale (1)

van:Erwin Vermeij
klasse:C
stijl:India Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertypewater verhard met gips

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2 kg.   7 EBC  
Kristalmout (50 EBC)200 g.   50 EBC  
Styrian Goldings hopbloemen36 g. 90 min. 4 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen9 g. 5 min. 4 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen10 g.   4 α Bloemen  
Gips (calciumsulfaat)7 g.      
Safale US-051 zakje     Leverancier: Fermentis
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C66 °C80 °C
15 min.60 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=66