1420 (Hobbitbier)

van:Gerrit Walraven
klasse:D
stijl:Fantasiebier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:9.8 %
begin-SG:1092
eind-SG:1024
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):32.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2.9 kg.   7 EBC  
Special B290 g.   400 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)20 g.   1000 EBC  
Spelt70 g.      
Rietsuiker 290 g.      
Kandijsuiker, donker140 g.      
Challenger hopbloemen11 g. 90 min. 6.6 α Bloemen  
Hallertau Perle 9 g. 90 min. 4.9 α Bloemen  
Hallertau Perle 9 g. 15 min. 6 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)1 g.      
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C62 °C66 °C72 °C78 °C
20 min.20 min.50 min.50 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=58