Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| begin-SG: | 1077 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Palemout (7 EBC) | 500 g. |
|
7 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 600 g. |
|
4 EBC
|
|
| Rietsuiker | 400 g. |
|
|
|
| Honing | 2 el. |
|
|
|
| Northern Brewer | 15 g. |
75 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 5 g. |
15 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Koriander | 3 g. |
|
|
|
| Bovengist | 1 zakje |
|
|
|
| Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl. |
|
|
|
| Maischwater | 7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 48 °C | 52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 10 min. |