Willems Blond nr. 8 1/2

van:Willem van der Ster
klasse:C
stijl:Blond

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
begin-SG:1077
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Palemout (7 EBC)500 g.   7 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 600 g.   4 EBC  
Rietsuiker 400 g.      
Honing2 el.      
Northern Brewer15 g. 75 min. 7.5 α Bloemen  
Saaz hop5 g. 15 min. 4 α Bloemen  
Koriander3 g.      
Bovengist1 zakje      
Iers Mos (Irish Moss)1 tl.      
Maischwater7 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

48 °C52 °C63 °C68 °C73 °C78 °C
15 min.15 min.30 min.15 min.30 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=57