La Chouffe

van:Herman Holtrop
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:7.7 %
begin-SG:1074
eind-SG:1016
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.7 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Ambermout (50 EBC)300 g.   50 EBC  
Klaverhoning50 g.      
Koriander5 g. 050 min.    
Koriander4 g. 1 min.    
Goldings7 g. 75 min. 4.5 α Bloemen  
Goldings7 g. 50 min. 4.5 α Bloemen  
Goldings7 g. 25 min. 4.5 α Bloemen  
Goldings2 g. 5 min. 4.5 α Bloemen  
Saaz hop7 g. 75 min. 4 α Bloemen  
Saaz hop7 g. 50 min. 4 α Bloemen  
Saaz hop7 g. 25 min. 4 α Bloemen  
Saaz hop7 g. 5 min. 4 α Bloemen  
Chouffe giststarter       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

55 °C65 °C70 °C75 °C °C
30 min.50 min.45 min.10 min. min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=56