Dubbel Abdij

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:7.4 %
begin-SG:1066
eind-SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):25.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.7 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (120 EBC)150 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Special B300 g.   400 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)15 g.   1000 EBC  
Basterdsuiker, wit250 g.      
Hallertau Perle 12 g.   3.9 α Bloemen  
Saaz hop8 g.   4 α Bloemen  
Wyeast 1762 Belgian Abbey I1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

54 °C63 °C73 °C78 °C
10 min.15 min.25 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=50