Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |  
| kooktijd: | 90 min. |  
| alcoholpercentage: | 7.0 % |  
| begin-SG: | 1061 |  
| eind-SG: | 1010 |  
| EBC (kleur): | 0.0 |  
| EBU (bitterheid): | 0.0 |  
| Watertype | licht aangezuurd, zacht brouwwater |  
 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
 
| Palemout (7 EBC) | 2.1 kg. | 
  | 
7 EBC
 | 
  | 
 
| Aromamout (50 EBC) | 240 g. | 
  | 
50 EBC
 | 
  | 
 
| Special B | 120 g. | 
  | 
400 EBC
 | 
  | 
 
| Chocolademout (1000 EBC) | 15 g. | 
  | 
1000 EBC
 | 
  | 
 
| Kandijsuiker, donker | 120 g. | 
  | 
  | 
  | 
 
| Styrian Goldings hopbloemen | 23 g. | 
60 min. | 
5.6 α
 | 
Bloemen   | 
 
| Styrian Goldings hopbloemen | 15 g. | 
30 min. | 
5.6 α
 | 
Bloemen   | 
 
| Willamette hop | 15 g. | 
10 min. | 
4 α
 | 
Bloemen   | 
 
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 | 
  | 
  | 
  | 
 
| Maischwater | 7.3 liter | 
  | 
  | 
Leverancier: Kraan  | 
 
| Spoelwater |   | 
  | 
  | 
Leverancier: Kraan  | 
 
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
  | 
  | 
  | 
 
 
 
 
    |