Doortje

van:Arjan Boekhorst
klasse:A
stijl:Dortmunder

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:6.6 %
begin-SG:1056
eind-SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):16.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1700   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (20 EBC)300   20 EBC  
Cara Pilsmout (60 EBC)300   60 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 70   4 EBC  
Kandijsuiker, donker140      
Hallertau Hersbrücker23 75 min. 3 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker6 5 min. 3 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)1 5 min.    
Wyeast 2278 Czech Pils       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C62 °C72 °C78 °C
25 min.40 min.25 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=46