Meibok

van:Jan Wurpel en Erik Deelissen
klasse:C
stijl:Meibok

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:80 min.
alcoholpercentage:7.5 %
begin-SG:1066
eind-SG:1014
EBC (kleur):28.0
EBU (bitterheid):0.0
WatertypepH beslag en spoelwater: 5,6

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (20 EBC)455 g.   20 EBC  
Cara Munichmout (100 EBC)182 g.   100 EBC  
Hallertau Perle 25 g. 75 min. 5 α Bloemen  
Saaz hop10 g. 10 min. 3.5 α Bloemen  
Safale US-05      Leverancier: Fermentis
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C58 °C62 °C71 °C78 °C
15 min.10 min.40 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=41