Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1057 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 13.0 |
| EBU (bitterheid): | 76.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale Ale mout | 1800 gr |
|
9 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (12 EBC) | 450 gr |
|
12 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 180 gr |
|
3 EBC
|
|
| Nugget | 20 gr |
60 min. |
12.6 α
|
Pallets |
| Citra | 17 gr |
5 min. |
13.1 α
|
Pallets |
| Mosaic | 17 gr |
5 min. |
13.6 α
|
Pallets |
| Citra | 12 gr |
koudhop min. |
13.1 α
|
Pallets |
| Mosaic | 12 gr |
koudhop min. |
13.6 α
|
Pallets |
| Maischwater | 10ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1272 American Ale II | 125ml |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 72 °C | 69 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |