Bokbier

van:Francine Reichwein
klasse:D
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:7.7 %
begin-SG:1066
eind-SG:1008
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (20 EBC)660 g.   20 EBC  
Ambermout (50 EBC)260 g.   50 EBC  
Caramelmout (150 EBC)100 g.   150 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 65 g.   4 EBC  
Bruine suiker 75 g.      
Yeoman14 g. 90 min. 5.8 α Bloemen  
Hallertau11 g. 90 min. 5 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker10 g. 15 min. 2 α Bloemen  
Farma Trappist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C62 °C73 °C78 °C
45 min.60 min.60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=40