Meibock

van:Jan Wurpel
klasse:C
stijl:Meibok

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1065
eind-SG:1020
EBC (kleur):16.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.75   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (20 EBC)600 g.   20 EBC  
Cara Pilsmout (60 EBC)500 g.   60 EBC  
Hallertau Perle 25 g. 75 min. 5 α Bloemen  
Bovengist5 g.      
Saaz hop10 g. 10 min. 4 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)4 g. 10 min.    

Maischschema

52 °C62 °C72 °C78 °C
15 min.20 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=39