Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 55.0 |
| EBU (bitterheid): | 28.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale mout (5 EBC) | 1700 gr |
|
5 EBC
|
|
| Cara-kristal (120 EBC) | 200 gr |
|
120 EBC
|
|
| Melanoïdemout (70 EBC) | 300 gr |
|
70 EBC
|
|
| BLACKSWAEN©BARLEY | 30 gr |
|
1250 EBC
|
Leverancier: de Swaen |
| Maischwater | 9.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Nugget hopbloem | 9 gr |
60 min. |
13.3 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 12 gr |
1 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
| Safale S-04 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| Stort min. | 60 min. | 2 min. |