Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.3 % |
| begin-SG: | 1047 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 25.0 |
| EBU (bitterheid): | 33.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale Ale mout | 1200 gr |
|
9 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (15 EBC) | 500 gr |
|
15 EBC
|
|
| Ambermout (50 EBC) | 400 gr |
|
50 EBC
|
|
| Magnum | 8 gr |
60 min. |
11.9 α
|
Bloemen |
| Centennial | 8 gr |
15 min. |
9.7 α
|
Bloemen |
| Centennial | 8 gr |
5 min. |
9.7 α
|
Bloemen |
| Centennial | 8 gr |
Koudhop min. |
11 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 8.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Safale US-05 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 6 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |