Weizenbock

van:Jan van Schaik
klasse:D
stijl:Weizenbock

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
begin-SG:1063
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Brouwhuisefficiëntie:70 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Tarwemout (4 EBC) 2.5 kg.   4 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 500 g.   4 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 75 g.   4 EBC  
Hallertau20 g. 60 min. 2 α Bloemen  
Korianderpoeder10 g. 3 min.    
Sinaasappelen2 g. 3 min.    
Bovengist       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker       

Maischschema

45 °C55 °C65 °C72 °C
10 min.30 min.60 min.30 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=35