Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.6 % |
| begin-SG: | 1063 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 16.0 |
| EBU (bitterheid): | 37.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2630 gr |
|
7 EBC
|
|
| Munichmout (12 EBC) | 480 gr |
|
12 EBC
|
|
| Cascade | 15 gr |
60 min. |
7 α
|
Bloemen |
| Centennial | 30 gr |
|
10 α
|
Bloemen |
| Citra | 30 gr |
|
13 α
|
Bloemen |
| Simcoe | 30 |
|
13 α
|
Bloemen |
| Lallemand BRY-97 | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Maischwater | 3 ltr/ kg mout |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 13 ltr in kookketel |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6 gr/ltr |
|
|
|