Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 4.7 % |
| begin-SG: | 1044 |
| eind-SG: | 1008 |
| EBC (kleur): | 7.0 |
| EBU (bitterheid): | 13.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1450 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Maisvlokken | 410 gr |
|
|
|
| Rijstevlokken | 210 gr |
|
|
|
| Hallertau Tradition DE | 8 gr |
60 min. |
6.6 α
|
Bloemen |
| Hallertau Tradition DE | 8 gr |
5 min. |
6.6 α
|
Bloemen |
| Saflager W-34/70 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 2.8 ltr/kg mout |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 12.5 ltr in kookketel |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/l |
|
|
|