Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.2 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 9.0 |
| EBU (bitterheid): | 19.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (20 EBC) | 160 gr |
|
20 EBC
|
|
| Melanoïdemout (70 EBC) | 50 gr |
|
70 EBC
|
|
| Hallertau | 20 gr |
60 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Saflager W-34/70 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 5.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | spoelen tot 12 liter in kookketel |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|