Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 90 min. | 
| alcoholpercentage: | 5.0 % | 
| begin-SG: | 1051 | 
| eind-SG: | 1013 | 
| EBC (kleur): | 44.0 | 
| EBU (bitterheid): | 29.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 970 gr |  | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | 
| Munichmout (20 EBC) | 750 gr |  | 20 EBC |  | 
| Kristalmout (50 EBC) | 62 gr |  | 50 EBC |  | 
| Chocolademout (800 EBC) | 40 gr |  | 800 EBC |  | 
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 25 gr |  | 1000 EBC |  | 
| Carafa Special II (1200 EBC) | 30 gr |  | 1200 EBC | Leverancier: Weyermann | 
| Hallertau | 22 gr | 60 min. | 4.5 α | Bloemen | 
| Hallertau | 7 gr | 20 min. | 4.5 α | Bloemen | 
| Hallertau | 7 gr | 1 min. | 4.5 α | Bloemen | 
| Wyeast  2124 Bohemian Lager | 1 |  |  | Leverancier: Wyeast | 
| Maischwater | 5.5 liter |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Spoelwater | spoelen tot 12 liter in kookketel |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Bottelsuiker | 6gr/liter |  |  |  |