Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 4.9 % |
| begin-SG: | 1049 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 40.0 |
| EBU (bitterheid): | 21.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Munichmout (20 EBC) | 2340 gr |
|
20 EBC
|
|
| Melanoïdemout (70 EBC) | 60 gr |
|
70 EBC
|
|
| Carafa Special II (1200 EBC) | 60 gr |
|
1200 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Tettnanger | 15 gr |
60 min. |
4.4 α
|
Bloemen |
| M84 | 1 |
|
|
Leverancier: Mangrove Jack's |
| Maischwater | 7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | spoelen tot 12 liter in kookketel |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 55 °C | 63 °C | 70 °C | 76 °C |
| 10 min. | 40 min. | 30 min. | 15 min. |