Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 8.1 % |
| begin-SG: | 1070 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 17.0 |
| EBU (bitterheid): | 77.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2600 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Carahell 20-30 EBC | 600 gr |
|
25 EBC
|
|
| Galena hopbloemen | 9 gr |
90 min. |
13.2 α
|
Bloemen |
| Colombus hopbloemen | 9 gr |
60 min. |
17.8 α
|
Bloemen |
| Challenger hopbloemen | 9 gr |
45 min. |
4.6 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 9 gr |
30 min. |
2.0 α
|
Bloemen |
| Colombus hopbloemen | 9 gr |
15 min. |
17.8 α
|
Bloemen |
| Colombus hopbloemen | 4 gr |
koudhop min. |
17.8 α
|
Bloemen |
| Challenger hopbloemen | 4 gr |
koudhop min. |
4.6 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 13.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| White Labs WLP090 San Diego Super | 1 |
|
|
Leverancier: White Labs |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 69 °C | 65 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |