Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.3 % |
| begin-SG: | 1952 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 9.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Thomas Fawcett & Sons - Viennamalt | 220 gr |
|
12 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Thomas Fawcett & Sons - Munich malt | 120 gr |
|
19 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Citra | 6 gr |
45 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
| Crystal hop | 5 gr |
45 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
| Citra | 5 gr |
5 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
| Crystal hop | 5 gr |
5 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 9.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 2565 Kölsch | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 73 °C | 69 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |