Session IPA

datum:18 oktober 2017
van:Theo van Eijden
klasse:C
stijl:India Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:4.1 %
begin-SG:1043
eind-SG:1013
EBC (kleur):12.0
EBU (bitterheid):41.0
Brouwhuisefficiëntie:78 %
WatertypeKraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)744 gr.   7 EBC  
Palemout (3-5 EBC) 324 gr.   5 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Munichmout (12 EBC)180 gr.   12 EBC  
Aromamout (50 EBC)120 gr.   50 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (30 EBC)84 gr.   30 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Cara-amber84 gr.   60 EBC  
Cara Pilsmout (3 EBC)84 gr.   3 EBC  
Nugget Perle10.8 gr FWH min. 9.2 α Bloemen  
Citra 9.6 gr 10 min. 12.7 α Bloemen  
Mosaic 7.2 gr 10 min. 11.8 α Bloemen  
Citra 10.8 gr 3 min. 12.7 α Bloemen  
Mosaic 7.2 gr 3 min. 11.8 α Bloemen  
Citra 25 gr dry hop 7 dgn min. 12.7 α Bloemen  
Mosaic 9.3 gr dry hop 7 dgn min. 11.8 α Bloemen  
Safale US-051     Leverancier: Fermentis
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

68 °C78 °C
60 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=281