Dubbelbock

van:Frank Oppedijk
klasse:D
stijl:Dubbelbok

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:70 min.
alcoholpercentage:8.5 %
begin-SG:1080
eind-SG:1016
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 3 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (150 EBC)75 g.   150 EBC  
Aromamout 50 g.   150 EBC  
Aromamout (60 EBC)150 g.   60 EBC  
Chocolademout (900 EBC)25 g.   900 EBC  
Northern Brewer20 g. 60 min. 8 α Bloemen  
Saaz hop30 g. 60 min. 4 α Bloemen  
Wyeast 2206 Bavarian Lager       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=28