Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 70 min. |
alcoholpercentage: | 8.5 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 3 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramout (150 EBC) | 75 g. |
|
150 EBC
|
|
Aromamout | 50 g. |
|
150 EBC
|
|
Aromamout (60 EBC) | 150 g. |
|
60 EBC
|
|
Chocolademout (900 EBC) | 25 g. |
|
900 EBC
|
|
Northern Brewer | 20 g. |
60 min. |
8 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 30 g. |
60 min. |
4 α
|
Bloemen |
Wyeast 2206 Bavarian Lager | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|