Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1062 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 17.0 |
| EBU (bitterheid): | 58.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2800 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Pilgrim UK | 26 gr |
60 min. |
9.3 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr |
10 min. |
6.8 α
|
Bloemen |
| Cascade | 5 gr |
10 min. |
9.7 α
|
Bloemen |
| Cascade | 5 gr |
Koudhop min. |
9.7 α
|
Bloemen |
| Centennial | 5 gr |
Koudhop min. |
10.3 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 11.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast XL 1098 British Ale | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 73 °C | 69 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |