Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.9 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1005 |
| EBC (kleur): | 8.5 |
| EBU (bitterheid): | 28.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1842 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 108 gr |
|
4 EBC
|
|
| Munichmout (17 EBC) | 217 gr |
|
17 EBC
|
|
| Styrian Goldings hopbloemen | 62 gr |
60 min. |
1.6 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 16 gr |
15 min. |
1.6 α
|
Bloemen |
| Saaz | 6 gr |
15 min. |
3.1 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 7.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Belle Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|