Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 68.5 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1228 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (17 EBC) | 614 gr |
|
17 EBC
|
|
| Cara-kristal (120 EBC) | 122 gr |
|
120 EBC
|
|
| Carafa Special III (1400 EBC) | 123 gr |
|
1400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Saaz | 29 gr |
60 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
| Saaz | 9 gr |
20 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 6.0 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| M84 | 2 |
|
|
Leverancier: Mangrove Jack's |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 50 °C | 68 °C | 78 °C |
| 10 min. | 60 min. | 5 min. |