Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.5 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 22.0 |
| EBU (bitterheid): | 35.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Munichmout (120 EBC) | 200 gr |
|
120 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 300 gr |
|
8 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 14 gr |
60 min. |
8.1 α
|
Bloemen |
| Hallertau Perle | 5 gr |
15 min. |
8.1 α
|
Bloemen |
| Hallertau Tradition DE | 5 gr |
15 min. |
5.2 α
|
Bloemen |
| Hallertau Tradition DE | 5 gr |
Koudhop min. |
5.2 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 9.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 2633 Octoberfest Lager Blend | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 35 min. | 15 min. | 2 min. |