Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.6 % |
| begin-SG: | 1065 |
| eind-SG: | 1018 |
| EBC (kleur): | 20.0 |
| EBU (bitterheid): | 10.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 2000 gr |
|
4 EBC
|
|
| Munichmout (15 EBC) | 50 gr |
|
15 EBC
|
|
| Special B | 50 gr |
|
400 EBC
|
|
| Caramout (120 EBC) | 30 gr |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Hallertau Mittelfruh | 11 gr |
60 min. |
4.3 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 11.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| White Labs WLP300 Hefeweizen Ale | 1 |
|
|
Leverancier: White Labs |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 10 min. | 35 min. | 25 min. | 5 min. |