Recept gegevens
batchgrootte: | 15 l. |
kooktijd: | 120 min. |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2000 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Zuurmout | 500 gram |
|
|
|
Tarwevlokken | 500 gram |
|
|
|
Caramout (150 EBC) | 180 gram |
|
150 EBC
|
|
Challenger hopbloemen | 30 gram (oud) |
120 min. |
6 α
|
Bloemen |
Wyeast 3278 Lambic blend | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Maischwater | 9.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 61 °C | 70 °C | 78 °C |
15 min. | 15 min. | 45 min. | 5 min. |