Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 7.2 % |
| begin-SG: | 1066 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 21.0 |
| EBU (bitterheid): | 18.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2200 gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 120 gr |
|
120 EBC
|
|
| Aromamout (50 EBC) | 60 gr |
|
50 EBC
|
|
| Suiker | 500 gr |
|
|
|
| East Kent Goldings | 8 gr |
60 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 7 gr |
15 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Sinaasappelschil, gedroogde | 7 gr |
5 min. |
|
|
| Paradijszaad | 1 gr |
5 min. |
|
|
| Maischwater | 12 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 3944 Belgium White | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 2 min. |