Tripel C

van:Jan wurpel
gepubliceerd:Zymurgy en clubblad oktober 2013
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:80 min.
alcoholpercentage:8.3 %
begin-SG:1083
eind-SG:1015
EBC (kleur):34.0
EBU (bitterheid):28.0
Brouwhuisefficiëntie:70 %
Watertypeleiding water

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2330 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 280 gram   4 EBC  
Rietsuiker 440 gram      
Cascade9 gram 80 min. 7 α Bloemen  
Colombus hopbloemen 5 gram 35 min. 15 α Bloemen  
Citra 5 gram 10 min. 15 α Bloemen  
Koriander3 gram 5 min.    
Iers Mos (Irish Moss)4.5 gram 10 min.    
Wyeast 3463 Forbidden Fruit1 verpakking      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

45 °C62 °C67 °C72 °C78 °C
10 min.30 min.10 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=227