Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 80 min. |
alcoholpercentage: | 8.3 % |
begin-SG: | 1083 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 34.0 |
EBU (bitterheid): | 28.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Watertype | leiding water |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2330 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 280 gram |
|
4 EBC
|
|
Rietsuiker | 440 gram |
|
|
|
Cascade | 9 gram |
80 min. |
7 α
|
Bloemen |
Colombus hopbloemen | 5 gram |
35 min. |
15 α
|
Bloemen |
Citra | 5 gram |
10 min. |
15 α
|
Bloemen |
Koriander | 3 gram |
5 min. |
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 4.5 gram |
10 min. |
|
|
Wyeast 3463 Forbidden Fruit | 1 verpakking |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
45 °C | 62 °C | 67 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 10 min. | 20 min. | 5 min. |