Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.1 % |
| begin-SG: | 1048 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 33.0 |
| EBU (bitterheid): | 27.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Munichmout (17 EBC) | 1075 gr |
|
17 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 825 gr |
|
8 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 100 gr |
|
10 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 20 gr |
|
800 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 10 gr |
75 min. |
8.9 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 7 gr |
10 min. |
5.1 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 8.5 lit. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.5 lit. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1007 German Ale | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 66 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 40 min. | 20 min. | 2 min. |