Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.2 % |
| begin-SG: | 1048 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 56.0 |
| EBU (bitterheid): | 29.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1600 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (17 EBC) | 200 gr |
|
17 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 150 gr |
|
10 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 100 gr |
|
800 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 11 gr |
75 min. |
8.9a α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 5 gr |
10 min. |
5.9a α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 4 gr |
3 min. |
5.9a α
|
Bloemen |
| Maischwater | 8.4 lit. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.3 lit |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1007 German Ale | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 53 °C | 67 °C | 78 °C |
| 5 min. | 60 min. | 2 min. |