Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 31.0 |
| EBU (bitterheid): | 31.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (15 EBC) | 210 gr |
|
15 EBC
|
|
| Cara-kristal (120 EBC) | 170 gr |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 15 gr |
|
800 EBC
|
|
| Northern Brewer | 8 gr |
60 min. min. |
9.2a α
|
Bloemen |
| Northern Brewer | 11 gr |
15 min. min. |
9.2a α
|
Bloemen |
| Northern Brewer | 11 gr |
1 min. min. |
9.2a α
|
Bloemen |
| Wyeast 2112 California Lager | |
|
|
|
| Maischwater | 8.6 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.5l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 40 min. | 10 min. | 2 min. |