Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 4.7 % |
| begin-SG: | 1043 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 27.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1500 gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara-amber | 300 gr |
|
60 EBC
|
|
| Cara-kristal (120 EBC) | 50 gr |
|
120 EBC
|
|
| Bramling Cross | 6 |
75 min. |
6.6 α
|
Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
| Bramling Cross | 6 |
30 min. |
6.6 α
|
Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
| Fuggles | 9 |
15 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1084 Irish Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 7.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |