Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 11.0 % |
| begin-SG: | 1094 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 25.0 |
| EBU (bitterheid): | 66.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.75 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Licht moutextract | 500 g. |
|
|
|
| Caramout (120 EBC) | 250 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 250 g. |
|
4 EBC
|
|
| East Kent Goldings | 65 g. |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 15 g. |
15 min. |
5 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 15 g. |
|
4 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 zakje |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 55 °C | 65 °C | 72 °C |
| 20 min. | 90 min. | 10 min. |