Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1062 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 14.0 |
| EBU (bitterheid): | 22.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.5 Kg |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara-kristal (120 EBC) | 50 gr |
|
120 EBC
|
|
| Munichmout (15 EBC) | 110 gr |
|
15 EBC
|
|
| Tettnanger | 20 gr |
90 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
| Hallertau Mittelfruh | 15 gr |
15 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Koriander | 5 gr |
10 min. |
|
|
| Wyeast 2206 Bavarian Lager | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 9.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 54 °C | 50 °C | 64 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 25 min. | 20 min. | 40 min. | 5 min. |