Dortmunder

van:Arjen Boekhorts en Gerrit Walraven
klasse:A
stijl:Dortmunder

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1056
EBC (kleur):12.0
EBU (bitterheid):21.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1600   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (17 EBC)600   17 EBC  
Hallertau Hersbrücker30 90 min. 2.5 α Bloemen  
Saaz hop25 5 min. 3 α Bloemen  
Wyeast 2124 Bohemian Lager       Leverancier: Wyeast
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C62 °C72 °C78 °C
20 min.40 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=167