Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.0 % |
begin-SG: | 1078 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 18.0 |
EBU (bitterheid): | 28.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2350 |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 350 |
|
4 EBC
|
|
Havervlokken (2 EBC) | 85 |
|
2 EBC
|
|
Rietsuiker | 200 |
|
|
|
Northern Brewer | 12 |
90 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
Challenger hopbloemen | 12 |
45 min. |
7 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 12 |
|
3 α
|
Bloemen |
Wyeast 1214 Belgian Abbey | |
|
|
|
Sinaasappelschil, gedroogde | 2 |
15 min. |
|
|
Kardemon | 1 |
15 min. |
|
|
Koriander | 2 |
15 min. |
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
62 °C | 72 °C | 78 °C |
20 min. | 30 min. | 5 min. |