Drie Koningen Tripel

van:Arjen Boekhorst en Gerrit Walraven
gepubliceerd:november 2007
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:8.0 %
begin-SG:1078
eind-SG:1016
EBC (kleur):18.0
EBU (bitterheid):28.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2350   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 350   4 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 85   2 EBC  
Rietsuiker 200      
Northern Brewer12 90 min. 5.5 α Bloemen  
Challenger hopbloemen12 45 min. 7 α Bloemen  
Saaz hop12   3 α Bloemen  
Wyeast 1214 Belgian Abbey       
Sinaasappelschil, gedroogde2 15 min.    
Kardemon1 15 min.    
Koriander2 15 min.    
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

62 °C72 °C78 °C
20 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=166