Irish Red Ale

van:Arjen Boekhorts en Gerrit Walraven
gepubliceerd:september 2007
klasse:A
stijl:Irish Red Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1048
eind-SG:1010
EBC (kleur):23.3
EBU (bitterheid):24.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1800   7 EBC  
Caramout (120 EBC)180   120 EBC Leverancier: Dingemans
Bramling Cross 16 90 min. 5.5 α Bloemen Leverancier: Van der Kooy
Bramling Cross 8 10 min. 5.5 α Bloemen Leverancier: Van der Kooy
Wyeast 1084 Irish Ale       
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

65 °C78 °C
90 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=163