Chimay Blauw

van:Arjen Boekhorts en Gerrit Walraven
gepubliceerd:augustus 2008
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:9.0 %
begin-SG:1080
eind-SG:1016
EBC (kleur):71.0
EBU (bitterheid):17.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2300   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (120 EBC)150   120 EBC Leverancier: Dingemans
Special B50   400 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 250   4 EBC  
Kandijsuiker, donker300      
Hallertau Perle 13 75 min. 5.5 α Bloemen  
Wyeast 1214 Belgian Abbey       
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

45 °C52 °C62 °C72 °C78 °C
15 min.20 min.45 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=161