Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 7.6 % |
begin-SG: | 1068 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 35.0 |
EBU (bitterheid): | 58.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2600 gr. |
|
7 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 120 gr. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Special B | 30 gr. |
|
400 EBC
|
|
Galena hopbloemen | 24 gr. |
90 min. |
10.5 α
|
Bloemen |
Galena hopbloemen | 10 gr. |
|
10.5 α
|
Bloemen |
Bovengist | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
40 °C | 67 °C | 78 °C |
20 min. | 90 min. | 5 min. |