Imperial Russian Stout

van:Louis van Velthoven
klasse:D
stijl:Russian Imperial Stout

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:9.0 %
begin-SG:1083
EBC (kleur):127.0
EBU (bitterheid):65.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC) 3 kg.   7 EBC  
Ambermout (50 EBC)200 g.   50 EBC  
Munichmout (20 EBC)200 g.   20 EBC  
Chocolademout (800 EBC)100 g.   800 EBC  
Zwarte mout (1300 EBC)50 g.   1300 EBC  
Goldings70 g. 75 min. 4.5 α Bloemen  
Goldings30 g. 15 min. 4.5 α Bloemen  
Wyeast 1084 Irish Ale       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C62 °C72 °C78 °C
10 min.30 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=155