Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.0 % |
begin-SG: | 1083 |
EBC (kleur): | 127.0 |
EBU (bitterheid): | 65.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 3 kg. |
|
7 EBC
|
|
Ambermout (50 EBC) | 200 g. |
|
50 EBC
|
|
Munichmout (20 EBC) | 200 g. |
|
20 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 100 g. |
|
800 EBC
|
|
Zwarte mout (1300 EBC) | 50 g. |
|
1300 EBC
|
|
Goldings | 70 g. |
75 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Goldings | 30 g. |
15 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Wyeast 1084 Irish Ale | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 20 min. | 5 min. |