Oerbock

van:Louis van Velthoven
klasse:D
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
begin-SG:1063
EBC (kleur):70.0
EBU (bitterheid):28.1
WatertypepH maisch- en spoelwater: 5.4

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Munichmout (15 EBC)2.2 kg.   15 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 230 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (120 EBC)230 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Zwarte mout (1300 EBC)25 g.   1300 EBC  
Tettnanger7 g 90 min. 4.3 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker7 g. 90 min. 2 α Bloemen  
Tettnanger13 g. 60 min. 4.3 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker13 g. 60 min. 2 α Bloemen  
Tettnanger7 g. 15 min. 4.3 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker7 g. 15 min. 2 α Bloemen  
Wyeast 1338 European Ale1      
Maischwater8 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C65 °C72 °C78 °C
20 min.20 min.45 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=152