Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 4.5 % |
| begin-SG: | 1040 |
| EBC (kleur): | 19.0 |
| EBU (bitterheid): | 32.0 |
| Watertype | Ph 5,4 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1600 |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramout (120 EBC) | 80 |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Challenger hopbloemen | 17 |
90 min. |
7% α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | |
|
4.84 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1275 Thames Valley Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|