Witbier

van:Arthur Hollander
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.8 %
begin-SG:1054
eind-SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1125 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 240 g.   4 EBC  
Tarwe, ongemout500 g.      
Havervlokken225 g.      
Koriander9 g. 15 min.    
Sinaasappelen13 g. 10 min.    
Iers Mos (Irish Moss)4 g. 15 min.    
Hallertau6 g. 60 min. 3 α Bloemen  
Saaz hop11 g. 60 min. 4 α Bloemen  
Saaz hop4.5 g. 15 min. 4 α Bloemen  
Vaete Dentergemgist       
Huisvlijtgist       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

35 °C45 °C52 °C63 °C73 °C78 °C
10 min.10 min.20 min.45 min.35 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=135