Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.8 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1125 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 240 g. |
|
4 EBC
|
|
Tarwe, ongemout | 500 g. |
|
|
|
Havervlokken | 225 g. |
|
|
|
Koriander | 9 g. |
15 min. |
|
|
Sinaasappelen | 13 g. |
10 min. |
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 4 g. |
15 min. |
|
|
Hallertau | 6 g. |
60 min. |
3 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 11 g. |
60 min. |
4 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 4.5 g. |
15 min. |
4 α
|
Bloemen |
Vaete Dentergemgist | |
|
|
|
Huisvlijtgist | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
35 °C | 45 °C | 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
10 min. | 10 min. | 20 min. | 45 min. | 35 min. | 5 min. |