Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.1 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 800 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Kristalmout (150 EBC) | 200 g. |
|
150 EBC
|
|
Tarwemeel | 800 g. |
|
|
|
Havervlokken | 200 g. |
|
|
|
Goldings | 15 |
90 min. |
4 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 5 g. |
5 min. |
3 α
|
Bloemen |
Kaneel | 6 g. |
|
|
|
CuraƧao-schillen | 5 g. |
|
|
|
Hoegaarden gist (Zeeuwse gistbank) | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
38 °C | 45 °C | 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 15 min. | 15 min. | 60 min. | 10 min. | 2 min. |