Witbier

van:Erwin Vermeij
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.1 %
begin-SG:1050
eind-SG:1011
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 800 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Kristalmout (150 EBC)200 g.   150 EBC  
Tarwemeel800 g.      
Havervlokken200 g.      
Goldings15 90 min. 4 α Bloemen  
Saaz hop5 g. 5 min. 3 α Bloemen  
Kaneel6 g.      
CuraƧao-schillen5 g.      
Hoegaarden gist (Zeeuwse gistbank)       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

38 °C45 °C52 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.15 min.15 min.60 min.10 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=134