Rougaerdens DAS

van:Gerritjan Roubos
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.1 %
begin-SG:1045
eind-SG:1006
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertype7.3 liter maischwater (pH: 5.82)

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwe, ongemout800 g.      
Haver200 g.      
Styrian Goldings hopbloemen13 g. 60 min. 4 α Bloemen  
Sinaasappelschil, gedroogde8 g. 3 min.    
Koriander5 g.      
Iers Mos (Irish Moss)2 g. 30 min.    
Safbrew WB-06      Leverancier: Fermentis
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker       

Maischschema

37 °C45 °C52 °C63 °C73 °C78 °C
20 min.10 min.20 min.45 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=131